Вита Середа
11:40 17/10/2010

Губернатор і мер не можуть дійти згоди у питанні встановлення пам’ятника Василю Симоненку в Черкасах

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Відтермінування встановлення пам’ятника поету Василю Симоненку в Черкасах – це політична гра. 

 

size="3">
face="Times New Roman, serif">Про це заявив голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб журналістам, перебуваючи з робочою поїздкою на державному підприємстві «Науково-виробничий комплекс «Фотоприлад», передав кореспондент Голос
face="Times New Roman, serif">UA
face="Times New Roman, serif">.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Як відомо, відкриття пам’ятника біля Палацу одружень було заплановане на 15 жовтня, проте його перенесли.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">«Пам’ятник, створений за кошти благодійників, і вже повністю готовий. Місце його встановлення було погоджено з міською владою, проте сьогодні внесені пропозиції про перенесення постаменту. Як на мене, це виключно політична гра, — зазначив С. Тулуб, запевняючи, що ця важлива для культурного життя міста подія, відбудеться за будь-яких обставин вже у найближчий час.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Крім того, керівник області нагадав, що робота над створенням та встановленням у Черкасах пам’ятника В. Симоненку розпочалась після його відвідування редакції газети «Черкаський край». Під враженням зруйнованого постаменту, він провів кілька переговорів з інвесторами, після чого встановлення пам’ятника стало лише питанням часу.

 

face="Times New Roman, serif">
size="3">Разом з тим, міський голова Черкас Сергій Одарич під час своєї прес-конференції заявив, що ініціатором встановлення пам’ятника є саме він.

size="3">
face="Times New Roman, serif">Нині пам’ятник вже готовий. Я виступав його замовником як приватна особа. Загалом вартість пам’ятника близько 450 тис. грн. Всі кошти, які витрачаються на виробництво і встановлення пам’ятника, – це кошти приватних осіб. Функція міста — лише погодження місця розташування. Ні копійки бюджетних коштів не було витрачено. Оскільки йде мова про залучення приватних коштів, то громадські слухання проводити не потрібно. Прізвища черкаських меценатів будуть написані внизу на пам’ятнику” — запевнив С. Одарич.

size="3">
face="Times New Roman, serif">Як повідомив у коментарі Голос
face="Times New Roman, serif">UA
face="Times New Roman, serif"> скульптор Владислав Димйон, який працював над пам’ятником В. Симоненку, у нього була домовленість саме з мером Черкас: «Ще в лютому ми про все домовлялися, проте тоді не було коштів. А на початку літа я розпочав роботу над пам’ятником», — розповів митець.

Читайте также по теме