ГолосUA
13:42 05/11/2010

Губернатор Київщини виключає, що вибори 31 жовтня можуть визнати недійсними

 

Губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк виключає визнання виборів 31 жовтня недійсними. Про це він сказав під час брифінгу.

"Практично це неможливо. Ми діяли відповідно до чинного законодавства. Я впевнено заявляю, що вибори пройшли відповідно до чинного законодавства", — сказав Присяжнюк, відповідаючи на запитання про те, чи можна вважати демократичними вибори, у яких не брала участь опозиція.

Присяжнюк зазначив, що в ситуації, яка склалася, винна сама "Батьківщина".

"Не провина влади, що в БЮТі таке діється, що вони не змогли висунути лідера, який би зміг оформити документи. Влада не винна в тому, що сам БЮТ й досі воює — хто в них буде лідером", — сказав він.

Присяжнюк наполіг, що "Батьківщина" не змогла брати участь у виборах лише через внутрішній розкол.

Як повідомляло агентство, 31 жовтня Київська обласна територіальна виборча комісія скасувала на вимогу Окружного адміністративного суду реєстрацію кандидатів у Київську обласну раду від "Батьківщини".

Раніше "Батьківщина" заявила, що не має наміру визнавати результати місцевих виборів, проведених у Київській і Львівській областях, а також у Тернополі через реєстрацію на вибори списків від фальшивих організацій партії.

За матеріалами: Українські новини

Читайте также по теме