ГолосUA
10:38 14/10/2008

Губернатор Вінницької області подав у відставку

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Олександр Домбровський не згоден з оцінкою його роботи та роботи усієї Вінниччини, яка фактично дана в Указі Президента України,  і подав у відставку.

Про це він заявив сьогодні на розширеній нараді у Вінниці.

Як повідомили Голос.UA у прес-службі Вінницької облдержадміністрації, йдеться про Указ Президента, у якому Вінницькому губернаторові оголошено догану за порушення вимоги до голів облдержадміністрацій узгоджувати з Президентом їхні відрядження  за межі областей.

Олександр Домбровський вважає рішення про догану  абсолютно безпідставним.

За його словами, 23 вересня він брав участь у засіданні колегії Міністерства регіонального розвитку та будівництва, членом якої є.

Звернувшись до Секретаріату Президента за погодженням відрядження у встановленому порядку, губернатор не отримав письмової відповіді.

Оскільки теми, які розглядались на колегії, стосувались важливих для області питань — дотацій на соціально-економічний розвиток та концепції адміністративно-територіальної реформи – Олександр Домбровський узгодив свою поїздку у телефонному режимі з одим із заступників голови Секретаріату Президента.

Тому оголошення йому догани він вважає проявом давнього конфлікту між ним та посадовцями Секретаріату, у основі якого лежать не формальні, а принципові позиції.

Олександр Домбровський відзначив, що область протягом останніх трьох років демонструвала  приклад політичної стабільності та сталого розвитку.

На його думку, саме це могло бути причиною напружених відносин з деякими посадовцями у Києві.

Вінницький губернатор вважає, що ситуація була просто використана для того, щоб напередодні виборів на його прикладі "построїти" усіх регіональних лідерів.

Він зазначив, що не має наміру поступатися своїми принципами і тому вимушений заявити, що не бачить можливості подальшого перебування на посаді голови обласної державної адміністрації.

"Може це для когось шок: коли усі рвуться до влади, Домбровський іде з влади. Я відверто говорю про свою незгоду з оцінкою своєї роботи та роботи Вінницької області, яка фактично дана в Указі Президента»,- наголосив він.

 

Читайте также по теме