ГолосUA
18:27 13/08/2010

Губернатори Росії та України зберуться на форум у Свердловську

Зустріч губернаторів низки регіонів України та областей і автономій, що входять до складу Уральського Федерального округу (УрФО) Росії, пройде наприкінці вересня у Свердловську.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомили у прес-службі президента РФ.

За словами повноважного представника президента Росії в УрФО Миколи Винниченка, для участі в заході вже надійшло 13 заявок з Херсонської, Київської, Запорізької та низки інших областей України. В організації зустрічі будуть задіяні всі суб’єкти Федерального округу, але основне навантаження ляже на Свердловську область. Основним майданчиком стане будівля постійного представництва президента РФ в Єкатеринбурзі, крім того, розглядається декілька варіантів для розміщення виставки та проведення дискусійних майданчиків. />  

Метою «губернаторського форуму» є не тільки обговорення перспектив співпраці на міжнародному рівні, а й підписання реальних контрактів між підприємствами у сфері машинобудування, лісопереробки, агропромислового комплексу.
 
Українську делегацію очолить міністр з питань регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба. У вересні має відбутися відеоміст, на якому будуть уточнені деталі майбутньої зустрічі губернаторів на уральській землі.

Довідка ГолосUA. Уральський Федеральний Округ (РФ) – адміністративне формування Росії у межах Уралу та Західного Сибіру. Його територія складає понад 10 відсотків усієї території РФ, а податкові відрахування – понад третину федерального бюджету Росії. До складу УрФО входять чотири області – Курганська, Свердловська, Тюменська, Челябінська, а також два Автономні округи – Ханти-Мансійській та Ямало-Ненецький.

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме