Мария Мамаева
12:37 17/02/2011

Гузар заздалегідь повідомив про зречення, щоб новий голова УГКЦ був обраний без поспіху

Колишній голова Української греко-католицької церкви (УГКЦ) Любомир Гузар заздалегідь повідомив про своє зречення, щоб новий верховний архієпископ був обраний без поспіху.

Про це повідомив керівник Департаменту інформації УГКЦ Ігор Яців на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Гаслом блаженнійшого ось цього періоду, якого ми є свідками, було те, що він прагне передати владу “теплою рукою”. І, відповідно, він наперед анонсував своє зречення для того, щоб синод думав, для того, щоб вибір не відбувався в короткому часі”, — зауважив І. Яців.

За його словами, Л. Гузар завжди казав своїм колегам по синоду, щоб вони “придивлялися” один до одного і змогли обрати гідного голову УГКЦ. Так, згідно визначених ним критеріїв, як повідомив І. Яців, верховний архієпископ має користуватися повагою не тільки духовенства, але й вірян в Україні й поза її межами.

Нагадаємо, що 10 лютого у столиці Любомир Гузар, колишній голова УГКЦ, повідомив про те, що Папа Римський Бенедикт 16-й прийняв його зречення. Відповідно до статуту церкви, протягом двох місяців має бути обраний новий голова Української греко-католицької церкви.

Читайте также по теме