ГолосUA
15:00 03/03/2009

Х.Клінтон пообіцяла в подальшому допомогу Ізраїлю

Американський держсекретар Гілларі Клінтон наголосила, що Америка і надалі надаватиме допомогу Ізраїлеві і назвала цей курс Вашингтона "непохитним і тривалим".

Вона зустрілася з президентом Ізраїлю Шимоном Пересом та міністром закордонних справ Ціпі Лівні. Обидві сторони поділяють відданість ідеї співіснування двох держав — ізраїльської й палестинської, як було заявлено, — про це повідомило Бі-Бі-Сі.

Хіларі Клінтон сказала: "Я хочу наголосити на подальшій інтенсивності відносин між США та Ізраїлем, на їхній неослабності і нашій непохитній відданості безпеці Ізраїлю. Під час візиту я поділюся враженнями від зустрічі у Шарм-аль-Шейху, у якій я взяла участь вчора… я ще раз наголосила на тому, що і президент Обама і я працюватимуть над втіленням у життя ідеі співіснування двох держав для розв’язання ізраїльсько-палестинського конфлікту, і на нашій підтримці палестинських властей на чолі з президентом Аббасом і прем’єр-міністром Фаядом".

Хіларв Клінтон, яка наголошувала на важливості миру в регіоні, в середу зустрінеться на Західному березі з палестинським президентом Махмудом Аббасом.

 

Читайте также по теме