ГолосUA
12:55 24/03/2010

Х паралімпійські ігри були найважчими — Паралімпійський комітет

Х паралімпійські ігри були найбільш важкими.

Про це кореспонденту ГолосUA заявив президент Національного паралімпійського комітету Валерій Сушкевич в аеропорту Бориспіль.

“Ці паралімпійські ігри були найбільш важкими, таких, як ці, я ще не бачив. Медалі діставались дуже важко, в напружені конкурентній боротьбі. Хочу запевнити, що сьогодні конкуренція в паралімпійському спорті досить незвичайна”, — наголосив він.

При цьому Сушкевич високо оцінив результат української збірної на паралімпіаді. “Я високо оцінюю сьогоднішній результат, але сказати, що сильно задоволений не можу, тому що в нас попереду лідирують по золотих медалях Словаччина і Канада завдяки гірськолижному спорту. Тільки через цей спорт вони нас обігнали, тому що в біатлоні ми другі в світі, в лижах ми займали третє-четверте місце. Ми не погіршили показники, зважаючи на наших паралімпійців у лижном спорті та біатлоні”, — зауважив він.

При цьому голова Паралімпійського комітету попросив не ганьбити олімпійську збірну: “Не ганьбіть українську олімпійську збірну. Це важка праця і страшний труд. Я все одно, ви знаєте, дуже вдячний олімпійському комітету і тренерам, що вони тренували їх і працювали з ними. Хочу вас запевнити: вони старались, але помилки існують всюди”.

Також він додав, що у нашій країні не вистачає системності, державної політики. “Якщо ми цю систему забезпечимо, то наші досягнення будуть значно вищими”, — зазначив Сушкевич.

Нагадаємо, що паралімпійська збірна привезла до України 19 медалей, олімпійська збірна повернулась без жодної медалі.

О. Оснач

 

Читайте также по теме