ГолосUA
15:26 25/01/2009

ХАМАС має намір збільшувати свою військову міць

Після тритижневої військової операції Ізраїлю в секторі Газа зі знищення військової інфраструктури ісламістів рух ХАМАС повідомляє про намір продовжувати озброюватися й нарощувати військову міць.

Про це повідомив ІТАР-ТАСС з посиланням на слова представника Ісламського руху опору в Лівані Усама Хамдан.

«Ні авіаносці, ні повітряне й морське спостереження, не зможуть перешкодити нам озброїти сектор Газа або Західний берег ріки Йордан». У такий спосіб він прокоментував зусилля світового співтовариства по запобіганню контрабанди зброї в прибережний анклав.

«Опір /Ізраїлеві/ повинен тривати й отримати перемогу, а тому ми повинні бути озброєні — це наше законне право. Які б заходи не були прийняті, ми не капітулюємо, а будемо й далі здобувати зброю в ім’я опору», — сказав Усама Хамдан.

У ході операції, що тривала з 27 грудня по 18 січня, ізраїльські військово-повітряні сили розбомбили кілька тунелів, по яких через територію Єгипту в сектор Газа здійснюється контрабанда зброї й боєприпасів. Незважаючи на зусилля ізраїльтян і єгипетських прикордонників, що регулярно підривають ці підземні ходи, під границею прориваються всі нові тунелі.

 

Читайте также по теме