ГолосUA
10:56 28/09/2009

Харківські трамваї та тролейбуси не вийшли на маршрути

Колектив харківського комунального підприємства «Міськелектротранс» 28 вересня оголосив страйк із вимогою повної виплати заборгованості із заробітної плати.

Про це повідомив голова профспілкового комітету підприємства Людмила Захарченко.

Як повідомила Захарченко, ввечері 24 вересня на зустрічі керівництва підприємства із представниками трудового колективу було ухвалене рішення про страйк. Жодна одиниця міського електротранспорту не вийшла в понеділок з депо.

Крім того, працівники «Міськелектротрансу» мають намір відправити листа прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко й Президентові Віктору Ющенку з вимогою вирішити питання про виплату грошей підприємству до 5 жовтня. Якщо ж питання не буде вирішене, то, зі слів Захарченко, з 5 жовтня підприємство почне безстроковий страйк — аж до виконання вимог.

Як розповів журналістам начальник «Міськелектротрансу» Олексій Палант, працівники підприємства не одержують заробітну плату вже 5 місяців, на 1 вересня заборгованість держави перед «Міськелектротрансом» становила понад 29 млн. гривень, до 1 жовтня вона зросте до 38,5 млн. гривень.

Зі слів Паланта, ця заборгованість утворилася в основному через невиплату державою підприємству компенсації за перевезення пільгового контингенту.

Як повідомив директор Департаменту транспорту й зв’язку Харківської міськради Євген Водовозов, міська влада підтримує вимоги колективу «Міськелектротрансу», розуміє становище його працівників і не заперечує проти проведення акцій протесту.

«Звичайно, це тимчасовий захід, я сподіваюся, що хтось одумається, поміркує, що він робить», — заявив Водовозов.

Довідка: Комунальне підприємство «Міськелектротранс» здійснює перевезення пасажирів на 17 трамвайних й 31 тролейбусному маршруті. Щодня підприємство перевозить близько 0,7 млн. пасажирів. У Харкові проживає 1,46 млн. чоловік, площа міста — 306 кв. км.

За матеріалами: Українські новини

 

Читайте также по теме