ГолосUA
12:07 10/06/2010

Херсонський фермер знайшов на своїй території та околиці 700 млн. тонн нафти?

Херсонський фермер знайшов на території радіусом 135 квадратні кілометри, частка якої є власністю фермера, величезні поклади нафти.

Про це сказав голова фермерського господарства “Конкордія” Олександр Хаян на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“На березі Дніпра є затока і там виходить з надер газ. В 50 роках там проходила річка, з якої виходила нафта… Є усі документи, проведено багато робіт.. Я тримав цю нафту руками…”, — пояснив він.

За його словами, на цій території Херсонської області Великопетихського району села Князя Григорівки була зроблена одна пробна свердловина з якої почала витікати нафта, однак, її законсервували.

Як запевнив фермер, попередні розрахунки засвідчують, що на цій території у 135 квадратних кілометрів може знаходились 700 млн. тонн нафти.  

О. Хаян зазначив, що там знаходяться гранітні породи, в пустотах яких, знаходиться велика кількість нафти та газу. При цьому фермер запевнив, що направляв листи у 1998 році до уряду, однак, вони були проігноровані.

“Зараз заважають розпочати видобуток нафти “Полтаванафтогазгеологія”, фахівці якої не хочуть приїхати на місце та провести відповідні роботи, посилаючись на те, що там нічого немає. У свій час я намагався залучити 3 інвесторів, однак, геологи відмовили проводити там будь-які роботи”, — пояснив він.

“Я хочу донести, що у нас в Україні величезна кількість нафти, так що ми не бідна держава і не треба ні в кого позичати чи купувати”, — додав він.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме