ГолосUA
12:46 18/06/2009

Хіларі Клінтон закликала суспільство об’єднатися проти людського трафіку

Державний секретар США Хіларі Клінтон закликала суспільство до об’єднання проти людського трафіку. У своїй статті для «Washingtonpost».

"Ця проблема,- пише вона- торкається багатьох держав, зокрема Східної Європи, Росії. України, Білорусі тощо. Історії молодих дівчат, які вирушають за кордон із метою знайти роботу перекладача, домогосподарки, а замість цього потрапляють до сексуального рабства вже нікого не дивує".

За оцінками ООН, понад 12 млн людей є жертвами людського трафіку. Х.Клінтон зазначила, що проблема людського трафіку стосується не лише окремих частин світу, а навіть США, тому на американцях так само як і на інших країнах лежить відповідальність боротьби з цим явищем.

"Людський трафік, або як деякі ще його називають "сучасне рабство", стосується кожного із нас, адже він стає причиною процвітання тіньової економіки, зростання насильства, розпаду сімей тощо. Саме тому адміністрація Обами розглядає проблему боротьби із цим явищем як одну із пріоритетних як у внутрішній, так і у зовнішній політиці. Вашингтон виступає спонсором понад 140 програм, головна мета яких зупинити людський трафік, у 70 країнах», — наголосила держсекретар. /> .
«На жаль, поки що цього не вистачає аби подолати цю проблему, особливо в умовах економічної кризи, коли люди намагаються знайти собі будь-який заробіток і часто потрапляють до рук злочинців. Тому всі ми маємо приділити вдвічі більше уваги людському трафіку і врешті припинити його"- зазначила Х.Клінтон

Л.Дубенко

 

Читайте также по теме