ГолосUA
16:52 05/08/2010

«Хліб України» звинуватили у порушеннях на 420 млн.грн.

На ДАК "Хліб України" та 64-х його дочірніх підприємствах виявлені фінансові порушення у сумі 419,5 мільйонів гривень. /> Про це повідомила прес-служба Головного контрольно-ревізійного управління за результатами ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності компанії за 2009 рік та І квартал поточного року.

Зокрема, втрати фінансових і матеріальних ресурсів, допущених унаслідок порушень законодавства, становлять 18,5 мільйонів гривень, неефективних управлінських дій — 141,1 мільйон та порушення, що не призвели до втрат, — 259,8 мільйонів гривень, йдеться у повідомленні.

"Компанія, яка утворювалась державою в особі Кабміну як провідний оператор на українському ринку зерна, нині взагалі не виконує своїх функцій", — наголосили у ГоловКРУ.

"Діяльність компанії зведена до надання маркетингових, інформаційно-консультаційних та юридичних послуг її дочірнім підприємствам на умовах абонентського обслуговування, укладання договорів оренди", — йдеться у повідомленні.

"Кошти, які надходять від таких послуг (у 2009 році в сумі понад 10,9 мільйонів гривень), компанія використовує на власні потреби (оплата послуг зв’язку, купівля палива, виплата заробітної плати тощо)", — зазначили у відомстві.

У повідомленні підкреслюється, що "через значну різницю вартості чистих активів із зареєстрованим статутним фондом компанії (1,4 мільярда гривень) не гарантуються інтереси держави, корпоративні права якої у статутному фонді становлять 100 відсотків".

 

Читайте также по теме