ГолосUA
12:50 30/08/2009

Ходорковський розповів про своє життя у в’язниці

Екс-голова «Юкоса» Михайло Ходорковський поділився своїми враженнями від проживання у в’язниці.

За словами бізнесмена, в таборі виділятися з маси завжди небезпечно і шкідливо. /> «Проте можна досягти й поваги», — додав він, відмітивши, що «більшість в таборі шукає підлеглості і піклування, пробачаючи «керівництву» навіть дурість і тупість».

«Кожен день минає повільно, місяці й роки — непомітно», — сказав М. Ходорковський.
«Єдиний предмет, за яким сумую, — комп’ютер. Натомість почерк покращився», — зазначив ув’язнений бізнесмен.  

М. Ходорковський також висловив думку щодо ролі виправних закладів в російському суспільстві: «Табір для злочинців замість університету: це й освіта, і зв’язки. Табір — це антисвіт, тут брехня — норма, правда — виключення. Інтриги в таборі схожі на кремлівські, різниця — тільки в масштабах».

«Якщо співробітників в’язниці поміняти місцями з її «мешканцями», нічого не зміниться. І цей факт визнають обидві сторони», — переконаний він.

«Через п’ять років людина звикає до в’язниці. Через десять — боїться свободи», — зазначив колишній бізнесмен.

Нагадаємо, 15 серпня суд продовжив до середини листопада термін арешту екс-голові «Юкоса» Михайлу Ходорковському і колишньому голові МФО Менатеп Платону Лебедєву, яких обвинувачують у розкраданні нафти й ухиленні від сплати податків. М. Ходорковський і П. Лебедєв були осуджені у 2005 році. Зараз вони знаходяться і СІЗО і свою провину не визнають.

За матеріалами «Lenta.ru».

 

Читайте также по теме