ГолосUA
15:54 01/03/2010

Хорошковський підтвердив своє призначення в. о. голови СБУ

Валерій Хорошковський виконує обов’язки глави Служби безпеки України.

Про це він заявив у коментарі.

«Я виконую обов’язки згідно з наказом, у зв’язку з відпусткою глави СБУ», — заявив він.

Тим часом, в прес-центрі СБУ агентству підтвердили, що на даний час В.Хорошковський виконує обов’язки голови СБУ. «З дозволу Президента голова СБУ Валентин Наливайченко з 1 березня знаходиться у відпустці», — повідомили в прес-центрі.

«СБУ працює в штатному режимі, в повному об’ємі відповідно до закону, підпорядкована президентові і підзвітна Верховній Раді», — запевнили в СБУ.

Згідно з законодавством, коли керівник відомства знаходиться у відпустці або на лікарняному, його обов’язки виконує перший заступник. Згідно з Конституцією України, Верховна Рада призначає і звільняє глави СБУ за поданням Президента.

Як повідомляв ГолocUА, заступник глави Адміністрації Президента Г. Герман, пославшись на відповідне рішення Президента, заявила, що зобов’язки глави СБУ тимчасово виконує В. Хорошковський.

Нагадаємо, 28 січня 2009 року Президент України Віктор Ющенко своїм указом призначив В.Хорошковського першим заступником голови Служби безпеки. 18 березня 2009 року В.Хорошковський призначений керівником Антитерористичного центру при СБУ.

У березні 2009 року Верховна Рада України затвердила В. Наливайченка головою СБУ. До цього В.Наливайченко виконував обов’язки глави СБУ з грудня 2006 року.

За матеріалами: Українська правда, ProUA, прес-служба СБУ

 

Читайте также по теме