ГолосUA
15:56 15/06/2010

Хорошковський пообіцяв розібратися у справі побиття журналіста СТБ працівниками УДО

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський гарантував об’єктивне розслідування та вирішення справи з побиттям працівниками держохорони журналіста телеканалу СТБ Сергія Андрушка.

Про це він повідомив під час зустрічі із журналістами у будівлі СБУ, передав кореспондент ГолосUA.

«Якщо зараз в даного колеги є скарги, він повинен написати офіційно чи в Службу безпеки чи в Генеральну прокуратуру. Відповідно, далі ми беремо цю справу у провадження. Ми не можемо просто тому, що нам хтось подобається чи ні, приймати рішення. Новини в ЗМІ є приводом для початку дії, але не для її закінчення. Тому ми повинні будемо вивчити факти, у тому числі можливий відеозапис, який є, свідчення свідків, допит потерпілого, всіх інших учасників інциденту. І тільки потім ми зможемо зробити висновок стосовно дій працівника охорони», — сказав він.

При цьому Валерій Хорошковський не зміг назвати термінів, коли буде розслідувано даний інцидент. «Терміни будуть залежати від того, наскільки важко чи не важко ми зможемо розслідувати цю справу. Якщо ви хочете від мене конкретних термінів, то це неможливо», — заявив він.

Нагадаємо, під час зйомок участі Президента України Віктора Януковича у виставці «Агро-2010» охоронці глави держави застосували силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка. Журналісти знімали сюжет і коли В. Янукович пішов оглядати техніку, усі послідували за ним.

С. Андрушко тим часом складав операторську техніку, а коли вирішив долучитися до колег, дорогу йому перекрив представник УДО. За свідченнями журналіста, він відмовився представлятися і коли працівник СТБ заявив, що зніматиме його дії на камеру, охоронець повалив С. Андрушка на газон.

А. Береза />  

Читайте также по теме