ГолосUA
15:00 15/06/2010

Хорошковський зустрівся зі представниками журналістського руху «СТОП цензурі!»

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський зустрівся з представниками журналістського руху «Стоп цензурі!» в будівлі СБУ.

Як повідомив кореспондент ГолосUA, на зустрічі з головою СБУ були присутні десять представників журналістського руху, серед яких Наталія Соколенко («СТБ»), Роман Чайка («5 канал»), Наталія Лигачова («Телекритика»), Роман Скрипін («TВi»), Сергій Лещенко та Мустафа Найєм («Українська правда»), а також журналісти з Першого Національного та 1+1.

Цього разу на зустріч мали можливість безперешкодно потрапити всі охочі журналісти. Зустріч голови СБУ з журналістами тривала півтори години. За словами В. Хорошковського Президент Віктор Янукович дав йому повноваження розібратися з випадками цензури, про які заявляли журналісти декількох телеканалів України.

Після півторагодинної розмови були визначені чотири питання, які голова СБУ пообіцяв вирішити для ЗМІ. «Фактично, ми з вами зафіксували чотири глобальних пункти: це запропонований вами закон про доступ до публічної інформації, друге — це подати системний сигнал СБУ щодо проведення можливих профілактичних бесід з журналістами, третє — це перешкоджання діяльності та життю журналіста при виконанні професійної діяльності, четверте — це відповіді на інформаційні запити. Я докладу максимум зусиль для того, щоб ви після цієї зустрічі зробили висновок, що я вас почув. Я докладу максимум зусиль в реалізації тих норм, про які було сказано, щоб ви зрозуміли, що це так», — зазначив він.

А. Береза />  

Читайте также по теме