ГолосUA
16:46 07/04/2009

Хорватія планує на літній сезон відмінити візи для українців

Хорватія має намір відмінити візи для громадян України, які мають намір відвідати Республіку Хорватія в період літнього сезону (з 1 травня до 30 жовтня). />  

Про це повідомило посольство України в Республіці Хорватія з посиланням на прем’єр-міністра країни Іво Санадера, передало інформагентство «ЛігаБізнесІнформ».
 

За словами глави хорватського уряду, такий крок є одним із заходів, передбачених Планом дій у сфері туризму.
 

Найближчим часом можна чекати процедурного затвердження цього рішення. Зокрема, 8 квітня на засіданні Економічної ради заплановане його офіційне представлення. «Пропозиція полягає в тому, щоб на час сезону, скажімо з 1 травня до 30 жовтня, відмінити візи для перспективних (з погляду туризму) країн, з яких приїжджає багато туристів, наприклад для України… Люди змушені одержувати візи, повинні за них платити, повинні чекати їх, в результаті втрачають бажання приїжджати до Хорватії. Відмінимо візи на певний час. Потрібно продемонструвати гнучкість і уміння пристосуватися до ситуації…», — сказав Санадер.
 

В 2008 році громадянам України було видано близько 30 тис. віз для в’їзду в Республіку Хорватія. 90% клопотань стосувалися приїзду до Хорватії на відпочинок.
 

Україна і Хорватія розглядають можливість припинення візового режиму між двома країнами на час літнього сезону 2009 року.

 

Читайте также по теме