ГолосUA
15:52 25/12/2010

Хрещатиком пройшла святкова колона Дідів Морозів

 

У рамках акції «Не забудь привітати» Хрещатиком пройшла святкова колона Дідів Морозів-волонтерів.

 

Як повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації, привітали волонтерів біля столичної мерії перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак та заступник голови КМДА Леонід Новохатько.

 

«Традиція проводити парад Дідів Морозів-волонтерів існує в Києві понад 10 років. Цей рух розпочав Київський міський центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді. Волонтери соціальних служб, громадських організацій, а також всі бажаючі можуть одягнутися в костюм Діда Мороза і привітати мешканців столиці, прийти з вітаннями у дитячі будинки, інтернати, школи та садки. У цій акції беруть участь небайдужі люди, які воліють нести радість дітям. Я вважаю, що це прекрасна традиція, яку обов’язково варто підтримувати. Адже Дід Мороз – це головний герой новорічних свят, напередодні яких його так чекають діти», – сказав О. Мазурчак.

 

Він привітав волонтерів та мешканців Києва з Новим роком та Різдвом від імені голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова та побажав усім здоров’я, успіхів та здійснення мрій. Також О. Мазурчак подякував волонтерам за їхню роботу та побажав їм добробуту, наснаги і творчих звершень.

 

Загалом в акції взяли участь понад 200 волонтерів, що під супровід духового оркестру пройшли Хрещатиком від Бессарабської площі до Майдану Незалежності. Юні Діди Морози влаштували справжнє свято для дітей, що гуляли центром міста, — інтерактивні ігри і розваги.

 

Учасники акції, які пройшли спеціальну підготовку в «Школі Дідів Морозів-волонтерів» виголосили клятву Діда Мороза-волонтера, після чого отримали символ Віфлеємського вогню. Його промінчики разом із вітаннями та подарунками волонтери понесуть у сім’ї клієнтів центрів соціальних служб Києва, створюючи атмосферу новорічного та різдвяного дива, дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї та сім’ї, що опинились у складних життєвих обставинах.

Читайте также по теме