ГолосUA
08:26 14/04/2010

Ідентифіковані тіла 64 загиблих у авіакатастрофі під Смоленськом

Ідентифіковані тіла 64 загиблих у авіакатасрофі польського президентського літака під Смоленськом.

Про це повідомляють польські ЗМІ.

У задовільному стані залишилися 24 тіла із 96, що перебували у салоні літака. При цьому найменше ушкоджені ті тіла, котрі на момент катастрофи перебували у задній частині аеробуса, найбільше ж — ті, що знаходилися в передній частині, котра горіла.

Ідентифікації допомагають деталі, наприклад, форма нігтів, зубів, особисті речі, татуювання. Наприклад, бортпровідники були одягнені у спеціальну форму, на якій були таблички з викарбуваними іменами. Це допомогло під час упізнання.

Сьогодні о 16:00 (за польським часом) з Москви до Варшави повинен прилетіти літак з трунами перших 30 загиблих у авіакатастрофі. Їх буде розміщено у варшавському спорткомплексі «Торвар» для церемонії прощання.

Нагадаємо, літак Ту-154 на борту якого перебував президент Польщі Лех Качинський з дружиною Марією та делегацією посадовців зазнав аварії в районі Смоленська під час заходу на посадку 10 квітня 2010 року. На момент аварії у салоні аеробуса перебувало 96 осіб, ніхто не вижив. Делегація збиралася взяти участь у меморіальних заходах за загиблими у Катині.

За матеріалами: «Gazeta.pl»

 

Читайте также по теме