ГолосUA
14:56 05/05/2010

Ідея про об’єднання “Газпрому” з “Нафтогазом” схожа на жарт — експерт

Ідея про об’єднання “Газпрому” з “Нафтогазом”, скоріше, схожа на невдалий жарт.

Таку думку висловив заступник директора науково-технічного Центру “Психея” Геннадій Рябцев у інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

“На мій погляд ідея, яка була озвучена Володимиром Путіним під час його перемовин з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, була висунута напівжартома. І ніхто ні в Україні, ні у Росії чи не сподівається, чи серйозно не розглядає можливість об’єднання двох нафтогазових монополістів сусідніх держав”, — сказав він.

За словами фахівця, оскільки «Газпром» є основним донором російського бюджету, а «Нафтогаз» — основним донором українського бюджету, то будь-які розмови про їх об’єднання будуть автоматично означати, що “десь буде об’єднано близько 8% бюджету України і Росії. Всерйоз розглядати таку перспективу неможливо, оскільки це буде свідчити про часткову втрату економічної незалежності двома країнами”.

Він також висловив припущення, що можлива реалізація будь-яких великих інфраструктурних проектів, з відповідними частками у цих інфраструктурних проектах «Газпрому» та «Нафтогазу». “Проте розглядати можливість інтеграції цих двох структур – це не є на часі. І навряд чи перемовини з цього питання принесуть якийсь результат”, — наголосив Геннадій Рябцев.

Нагадаємо, 30 квітня, під час зустрічі у Сочі з українським прем’єром Миколою Азаровим голова російського уряду Володимир Путін висунув несподівану пропозицію щодо об’єднання “Газпрому” і “Нафтогазу”. Сьогодні на брифінгу у Кабміні Азаров висловився про цю подію, як досить вірогідну, за дотримання рівності умов об’єднання газових монополістів України та Росії.

І. Носальська />  

Читайте также по теме