ГолосUA
12:57 30/03/2010

Ідея створення союзу трьох держав не має сенсу — політолог

Ідея створення союзу України, Білорусі та Росії безглузда.

Таку думку висловив заступник директора Агенства моделювання ситуацій політолог Олексій Голобуцький на прес-конференції “Ідея створення союзу України, Росії, Білорусії — провокація чи реальна перспектива?”. />  

На його думку, початкова нерівність і відмінність країн — України, Росії та Білорусі — робить ідею об’єднання трьох держав безглуздою.

За словами О.Голобуцького, він, по-перше, не буде слов’янським, по-друге, не буде збудований за принципами демократизму, а по-третє, не зможе стати союзом рівноправних партнерів.

З огляду на нещодавні події в Росії політолог додав, що разом з можливими перевагами (як наприклад, очікуваний дешевий газ), ми зможемо отримати і дуже неприємні речі.

Тому відповідна заява В. Семиноженка, на думку О.Голобуцького, повинна стати поштовхом для політичних сил зайняти й відстоювати чітку позицію.

Нагадаємо, що на днях, в ефірі Шустер Live пролунала заява віце-прем’єра України Володимира Семиноженка щодо можливості створення союзу України, Росії та Білорусі.

При цьому він підкреслив, що мова йде про союз, де "визначаються правила за типом ЄС".
На думку віце-прем’єра, можливість такого союзу є однією зі схем, що має право розглядатися, так само як і участь України в Євросоюзі.

Таку ідею Семиноженко пояснив даними Інституту соціології Національної академії наук, згідно яких, більшість українців хочуть увійти в союз з Росією і Білорусією.

М.Мамаєва

 

Читайте также по теме