14:10 04/06/2014

IKEA надала підтримку українським патріотам на Донбасі

Шведська компанія IKEA надала підтримку українським патріотам, які відстоюють на східних кордонах України територіальну цілісність країни та її європейське майбутнє.

На півночі Донецької області відбулася церемонія передачі бійцям Національної гвардії, «Правого сектору» і регулярної армії необхідної амуніції — спальних мішків, водонепроникних ліхтариків, меблів і предметів побуту.

Також був наданий великий об'єм дизельного палива.

«Ми вдячні IKEA за підтримку — в умовах триваючої Антитерористичної операції проти про-російських сепаратистів, така допомога зараз вкрай важлива. Приємно, що не тільки прості громадяни перераховують кошти на потреби армії, але вже й представники транснаціональних компаній надають реальну допомогу в боротьбі за європейське майбутнє України », — сказав сотник Андрій Петрушак.

Він закликав і інші фірми наслідувати приклад шведської компанії. Зокрема, за словами Петрушака, важливу допомогу могли би зробити фармацевти, надавши необхідні медичні препарати.

 У свою чергу, представник власників IKEA заявив, що IКЕА продовжить передачу всього необхідного спорядження підрозділам української армії, «Правого сектору» і Національної Гвардії, діючих на сході країни.

Компанія IKEA, як відомо, кілька років безуспішно намагається відкрити магазини на території України — під Києвом та Одесою. Щоразу будівництво торгових центрів зривалося через високий рівень корупції місцевої влади, яка вимагала хабар за виділення земельних ділянок. Представник IKEA висловив сподівання, що ситуація зміниться після того, як в Україні до влади прийшли про-європейські політики, які відстоюють прозоре ведення бізнесу та рівні умови для всіх гравців.

Читайте также по теме