ГолосUA
19:33 06/12/2010

Іллічівський морський торговельний порт співпрацюватиме з сирійським Тартусом

 

У рамках візиту до України Президента Сирійської Арабської Республіки Башара Аль-Асада відбулось підписання двостороннього протоколу про співробітництво між державним підприємством «Іллічівський морський торговельний порт» та морським портом Тартус.

Про це повідомили у прес-службі Мінтрансу.

Протоколом передбачено зміцнення та розвиток взаємин між портами Тартус та Іллічівськ щодо зростання транспортних і вантажних потоків, ефективне використання існуючого потенціалу, зокрема, у напрямку ро-ро та контейнерних перевезень, обмін досвідом з питань розвитку портів.

Цей документ – надійна ланка розвитку транспортного співробітництва двох країн. Президент УкраїниВіктор Янукович відзначив значну перспективу для розвитку українсько–сирійських відносин щодо стратегічного партнерства з країнами п’яти морів – Балтійського, Чорного, Середземного, Червоного та Перської затоки – з метою об’єднання транспортних коридорів та істотного збільшення товарообігу.

Підготовка до підписання протоколу велась у межах роботи міжурядової українсько-сирійської комісії з питань торговельно-економічного та науково-технічного співробітництва і тривала понад рік.

Читайте также по теме