Імітація відвертого діалогу з народом шкідлива для влади — Матвієнко

Імітація відвертого діалогу з народом не піде на користь рейтингу та іміджу нової влади.

Про це експерт корпорації стратегічного консалтингу “Гардаріка” Костянтин Матвієнко заявив в коментарі ГолосUA.

За його словами, практика підготовки якісних відповідей на очікувані питання є розповсюдженою в усьому світі, але підготовка самих питань не є ознакою демократичності та цивілізованості.

«Якщо ви вже проводите спілкування з народом, то тут імітація шкідлива. Коли очевидним є факт імітації, то це шкідливо. Безумовно, питання були заготовлені. І це дуже погано. Таке могло б спрацювати у Путіна (екс-президента та діючого прем’єр-міністра РФ – ред.), бо там підконтрольне все телебачення, а в нас ще є декілька незалежних телеканалів і Інтернет, де зокрема, вже повідомляла про те, як у Львові розганяли тих, хто бажав влаштувати Президенту флеш-моб. Тому ця фальшивка не спрацює на користь Президента», — наголосив він.

Окрім цього експерт висловив обурення тим, як було представлене населення держави в розмові з Гарантом.

«Населення було представлена в цій картинці, як череда поголів’я великої рогатої худоби, яких цікавить тільки те, що в яслах. Соціологи, які готували той порядок питань спрацювали погано. Це підтверджує і те, що питання від населення і журналістів в студії кардинально різнилися. Не можна подавати народ таким, який думає виключно про насущне», — наголосив К. Матвієнко.

Наступного разу, на думку фахівця, "замість такого штучного спілкування з населенням Адміністрації Президента краще підготувати йому прес-конференції з представниками західних ЗМІ".

Читайте также по теме