ГолосUA
13:15 30/03/2009

Імпічмент Ющенка залежить від БЮТ та ПР – Лавринович.

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович переконаний, що початок процедури імпічменту залежить від домовленостей та злагодженості дій Партії Регіонів та Блоку Юлії Тимошенко. Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції.

"Я думаю, що всі розуміють, що в цьому складі українського парламенту це питання стане актуальним і з теоретичної площини перейде в практичну, якщо 2 фракції — ПР і БЮТ — домовляться про те, що вони починають спільні дії в цьому напрямку”, — підкреслив він.

О.Лавринович нагадав, що для початку імпічменту необхідні голоси мінімум 226 депутатів, а для ухвалення остаточного рішення — 338. «Очевидно, що саме ці 2 фракції будуть вирішувати питання. Якщо їм удасться домовитися, щоб стартувала ця процедура, то вона буде стартувати вже незалежно ні від кого… При цьому наявність або відсутність позиції фракції Комуністичної партії вже не має ніякого значення", — зазначив він.

О.Лавринович також висловив думку, що особисто він є прихильником притягнення Президента до відповідальності за порушення Конституції і законів.

 

Читайте также по теме