ГолосUA
13:56 19/07/2010

Імпорт почав виходити з тіні – Калєтнік

Державна митна служба України констатує вихід ринку імпортних товарів з тіньового оформлення.

Про це заявив голова Держмитслужби Ігор Калєтнік на підсумковій прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.  

«За останні три місяці в базі митної статистики при митному оформлені з’явилися у декілька разів більше товарів, яких або ж не було взагалі, або вони були у мізерних кількостях. Можна сказати, що імпорт почав виходити з тіні», — заявив він.

За його словами це відбулось завдяки налагодженій роботі Держмитслужби та офіційних імпортерів, які відчули посилену роботу проти контрабанди.

Таким чином, як констатував І. Калетнік, у 9 разів збільшились обсяги ввезення ноутбуків (у І кварталі їх було оформлено 2,7 тисячі штук, а у ІІ вже 25 тисяч штук), у 3 рази збільшилась кількість ввезених плавзасобів (у І кварталі 52 тисячі штук, у ІІ кварталі 170 тисяч штук), побутових холодильників — у 8 разів, цифрових відеокамер — у 7 разів.

«Ми вважаємо, що це вся та кількість, як завозилась на територію України під іншим найменуванням, або взагалі без митного оформлення з незаконним звільненням від митного оформлення. Про це свідчить один вагомий аргумент, по цим групам товарів, які були перераховані, якщо на стільки збільшилась кількість їхнього оформлення і з них усіх сплачені податки, то чому ціна не піднялась в магазинах, а навіть впала?» — сказав він.

К. Коваленко />  

Читайте также по теме