ГолосUA
19:02 04/11/2009

Інфляція в Україні з’їсть всі надбавки до пенсій та зарплат, — експерт

Прийнятий Верховною Радою закон про збільшення соціальних стандартів не підкріплений реальними коштами, і це призведе до збільшення рівня інфляції в країні.

Про це повідомив проректор університету «Україна» Валерій Бебик, передав кореспондент Голос UA.

«Закон про збільшення соціальних стандартів, звичайно, має позитивні риси, але він не має під собою ніякого матеріального підгрунтя. Ці додаткові кошти доведеться друкувати, що спричинить інфляцію. І українці не відчують підвищення своїх пенсій та заробітних плат», — переконаний експерт.

Він наголосив, що кошти на збільшення заробітних плат та пенсій треба забезпечувати власним виробництвом, а не кредитами та позиками. /> «Якщо уряд візьме ці гроші з кошика Євро 2012 або з 4 траншу від МВФ — це не вирішить питання. Держава повинна заробити ці гроші власним виробництвом.», — зазначив В.Бебик

Він також переконаний, що Кабінет міністрів повинен спростити процедуру підвищення соціальних стандартів в випадку кризи або стрімкої інфляції.

«Ми повинні скористатись досвідом європейських країн. Не потрібно кожен раз готувати новий закон і приймати його. Якщо інфляція в країні зростає на 10%, то заробітні плати та пенсії також повинні автоматично зростати на 10%», — наголосив експерт.

Він також зазначив, що на сьогодні державі не потрібен ще один транш від Міжнародного валютного фонду, адже це лише збільшить зовнішній борг України і не принесе реальної користі населенню.

«Кредити від МВФ державі не потрібні. На сьогодні, якщо розкидати отримані Україною кредити від МВФ, кожен українець заборгував 430$, а це дуже багато. Сьогодні ми просто проїмо ці гроші, а завтра віддавати їх доведеться нашим дітям», — зазначив В.Бебик

Ю.Жданович

 

Читайте также по теме