ГолосUA
11:52 25/11/2010

Іноземні інвестори зацікавилися колекторським бізнесом в Україні

 

size="3">Кілька іноземних інвесторів зацікавилися колекторським бізнесом в Україні. Так, на вітчизняний ринок вийшов великий російський колектор «Пристав», німецька EOS Group. Крім того інвестиції від фонду Horizon Capital може залучити колекторська компанія «Укрфінанс».

У серпні цього року на український ринок вийшов один з найбільших гравців колекторського ринку Росії — компанія «Пристав». За словами експертів, компанія входить трійку кращих компаній на російському ринку.

В Україні «Пристав» не став купувати існуючу компанію, а пішов по шляху створення свого бізнесу «з нуля». «Ми націлені на активний розвиток бізнесу в Україні. Плануємо працювати з усіма видами боргових зобов'язань — як із заставними, так і беззаставними, банківськими та корпоративними боргами », — стверджує директор колекторської компанії «Пристав» в Україну Максим Зирянов.

За його словами, в кінці року має відбутися засідання ради директорів, на якому буде затверджена інвестиційна програма компанії на 2011 рік. Планується, що на раді вирішитися питання про інвестиції в Україні, а це «кілька мільйонів доларів».

Освоює український колекторський ринок і міжнародний холдинг EOS Group з головним офісом у Гамбурзі і десятирічним досвідом роботи. «EOS спочатку хотіли купити колекторську компанію в Україну, але чомусь від цієї ідеї відмовилися і вирішили створити компанію з нуля», — зазначив директор однієї з профільних компаній.

EOS Group вже активно працює в Росії і входить у топ-10 колекторських компаній на ринку північного сусіда.

Інший шлях входження в колекторський бізнес обрала для себе інвестиційна компанія Horizon Capital. За інформацією, компанія придивляється до колекторської компанії «Укрфінанс».

Кілька років тому на ринку працювало всього 3-5 великих компаній, а з урахуванням середніх і дрібних гравців — близько тридцяти, то зараз кількість «стягувачів» збільшилася в рази. «За різними оцінками, цим бізнесом в Україну займається від 70 до 200 компаній», — стверджує Максим Зирянов.

«Колекторський ринок зараз привабливий тим, що в посткризовому стані банки повинні очистити свої портфелі до того раціонального стану очищення, коли вони зможуть починати нове кредитування. Тому на ринок зараз виходять значні обсяги проблемних портфелів і будуть виходити ще. А це для колекторського ринку означає зростання», — зазначив голова керівного комітету GARP Chapter of Ukraine Ігор Францкевич.

 

size="3">За матеріалами: Дело

Читайте также по теме
ГолосUA
13:03 08/05/2024

Кабинет министров разрешил «Экспортно-кредитному агентству Украины» страховать инвестиции украинских компаний в создание...