Інститут міжнародного спостереження став елементом виборчої технології на місцевих виборах?

 

face="Times New Roman, serif">
size="4">Інститут міжнародного спостереження став елементом виборчої технології на місцевих виборах в Україні 31 жовтня.

face="Times New Roman, serif">
size="4">Про це повідомив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

face="Times New Roman, serif">
size="4">За словами О. Черненка, кількість міжнародних спостерігачів на місцевих виборах 31 жовтня була більшою, ніж прогнозував Комітет виборців України. Він повідомив, що було зареєстровано 490 міжнародних спостерігачів. «Системні, авторитетні місії, як ОБСЄ, Рада Європи, Міжпарламентська асамблея СНД, надіслали дуже незначну кількість спостерігачів та не робили офіційних заяв. Вони просто напишуть свої звіти, які роздадуть урядам країн», — сказав він.

face="Times New Roman, serif">
size="4">О. Черненко повідомив, що крім міжнародних спостерігачів від цих організацій, спостерігати за виборчим процесом до України приїхали й члени громадських організацій з інших країн. «Більшість із них приїхала на гроші та замовлення кандидатів і залежно від того, які кандидати чи політичні сили їх сюди привезли, такі оцінки вони й робили. Або все ідеально, або все дуже погано та недемократично. Прикро, що на цих місцевих виборах інститут міжнародного спостереження теж став елементом виборчої технології», — сказав О. Черненко.

Читайте также по теме