ГолосUA
10:24 14/04/2009

Інтереси мешканців Українки ігнорують через дачі високопосадовців?

Альтернативний проект, запропонований мешканцями міста Українка (Обухівський район, Київська обл.) для будівництва великої кільцевої автодороги (ВКАД) не буде реалізований через інтереси високопосадовців. Про це на прес-конференції заявив депутат міської ради м. Українка Володимир Кисельов, повідомив кореспондент ГолосUA.

За його словами, згідно з розробленим альтернативним проектом запропоновано знести 4-5 дачних будинків для зведення згаданої автомагістралі. «Проте це набагато дешевше, аніж викупити землю площею 155 га, як заплановано. Питання в тому, чиї ці дачі: це маєтки високопосадовців, які і ставлять задачу, аби кільцева дорога ніколи не була збудована за запропонованим нами проектом», — сказав він.

Володимир Кисельов наголосив, що альтернативний проект дешевший за існуючий на 1,5 млн. грн.

У вересні 2008 року в м. Українка було проведено загальноміський референдум, за результатами якого 94% мешканців міста висловилися проти будівництва ВКАД.

3 квітня цього року в м.Обухові відбулися громадські слухання щодо будівництва ділянки ВКАД навколо Києва і моста через Дніпро поблизу м. Українка. За результатами громадських слухань було прийнято рішення ініціювати віддалення ВКАД від міста не менше ніж на 2 км.

 

Читайте также по теме