ГолосUA
09:35 20/03/2009

Інтернет-Асоціація України пообіцяла не розповсюджувати дитячу порнографію

У Києві підписаний меморандум «Про співробітництво з питань безпеки в українському сегменті Інтернету між Національною експертною комісією України з питань захисту суспільної моралі та Інтернет Асоціацією України».

Як передав кореспондент ГолосUA, після підписання голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький наголосив, що відповідно до документу, інтернет-провайдери будуть сприяти забезпеченню дотримання вимог законів України в інформаційній сфері. Відтепер провайдери проводитимуть саморегуляцію із розміщення в їх ресурсах дитячої порнографії, закликів до тероризму та расової дискримінації.

Меморандум також передбачає те, що інтернет-ресурс не має бути повністю заблокованим при наявності вищезгаданих деморалізуючих чинників — із нього мають вилучити незаконну інформацію.

«Ми могли піти шляхом зміни законодавства, встановлення жорсткої кримінальної відповідальності за розповсюдження в інтернеті порнографії із дітьми та закликами до насильства, але ми пішли більш демократично і домовляємось із суб’єктами ринку», сказав В. Костицький.

Справка ГолосUA: Інтернет Асоціація України на сьогодні є найбільшим об’єднанням інтернет-серверів. Діяльність Асоціації полягає в практичній реалізації проектів, що сприяють розвитку українського сегменту глобальної мережі Інтернет. Особливу увагу ІнАУ приділяє захисту законних інтересів своїх членів, надаючи їм консультаційну і юридичну підтримку і забезпечуючи діалог з державними органами. До її складу входять 86 провайдерів, зокрема UA-IX — найбільший провайдер в Україні.

 

Читайте также по теме