ГолосUA
15:44 07/02/2011

Інтерпол не отримував доручення на розшук Поживанова

Голова Українського бюро Інтерполу сказав Українській службі Бі-Бі-Сі, що не отримував доручення про оголошення колишнього посадовця Михайла Поживанова у міжнародний розшук. Про те, що пана Поживанова розшукують, заявила тиждень тому Генеральна прокуратура.

Керівник робочого апарату Українського бюро Інтерполу генерал-майор міліції Василь Неволя сказав Бі-Бі-Сі, що "на сьогодні жодних доручень про оголошення Поживанова у міжнародний розшук до нас не надходило".

Водночас речник Генпрокуратури Юрій Бойченко сказав Бі-Бі-Сі, що міжнародному розшуку має передувати оголошення про державний та міждержавний розшук.Запевнення голови Українського бюро Інтерполу про те, що пана Поживанова не оголошено у міжнародний розшук, пролунало в день, коли екс-керівник Держкомрезерву заявив про отримання дозволу на проживання в Австрії.

Фахівці називають австрійське міграційне законодаство одним із найсуворіших у Європі. А правники, які надають послуги з імміграційних питань, серед пріоритетних передумов на отримання дозволу на проживаня в Австрії називають достатні фінансові можливості претендента. Як правило, їх підтвердженням служить виписка з банківського рахунку.

Заявник також повинен підтвердити, що у нього є житло, принаймні орендоване не менше, ніж на рік. Така схема отримання дозволу на проживання для заможних іноземців.

Втім, серед можливих способів отримання паном Поживановим статусу резидента в Австрії фахівці називають також програму "Резиденція та дозвіл на роботу для ключових управлінців (Key Manager)".

Основним критерієм відбору є призначення на посаду управлінця в компанію, засновану в Австрії. Ця компанія може належати і самому заявникові, але він має володіти нею не прямо, а через когось. Експерти кажуть, що набуття дозволу на проживання за такою схемою – також недешева справа, оскільки вартість тієї програми може коливатися від 125 тисяч євро до 200 тисяч євро.

Читайте также по теме