ГолосUA
09:29 28/08/2010

Інцидент із Ніко Ланге був непорозумінням — В. Янукович

Президент України Віктор Янукович вважає вичерпаним питання стосовно інциденту з головою українського представництва Фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге, якого в червні цього року затримали в аеропорту “Бориспіль”.

Про це глава держави заявив в інтерв’ю “Німецькій хвилі”.

На запитання журналіста про те чи можна назвати інцидент з Ланге непорозумінням, в . Янукович відповів: “Як це можна називати, якщо так, можна і так називати. Тобто, офіційно ми вимог ніяких не висували і вважаємо, що це питання вже вичерпано”.

Президент також розповів, наразі для упередження подібних ситуацій на рівні спеціальних служб ведеться певна робота,” і обмін інформацією, він також існує з кожною країною”. “Тобто, конфлікти, які виникають, вирішуються шляхом переговорів, з’ясування обставин з двох сторін. Це певний процес, і дуже часто в цьому процесі важливо не робити, я сказав би так, з цього трагедії. Дуже важливо, що була миттєва реакція влади, і мої доручення керівнику Служби безпеки України, міністру закордонних справ дозволили провести певні переговори, з’ясувати певні обставини.”, — зазначив він.

Нагадаємо, що у червні в аеропорту "Бориспіль" було затримано керівника українського представництва фонду Конрада Аденауера Ніко Ланге. Німецький експерт зміг потрапити на територію України лише після втручання МЗС Німеччини. />  
У понеділок, 30-го серпня, Президент України відвідає з першим візитом на цій посаді столицю Німеччини, де проведе переговори з канцлером Анґелою Меркель.

 

Читайте также по теме