ГолосUA
14:29 19/02/2009

Інвестори допоможуть уряду в утилізації шахтного газу метану — Ю.Тимошенко

Україна володіє колосальними запасами шахтного газу метану, який  необхідно розглядати як додатковий потужний енергетичний ресурс.  Про це Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко повідомила під час засідання Уряду з питань залучення інвестицій.

Глава Уряду повідомила, що запаси газу метану лише у Донецькому басейні складають 11,5 трильйони кубометрів. За словами Юлії Тимошенко, сьогодні можна говорити про утилізацію 1,5-2 трильйона кубічних метрів газу метану, яку можна розпочати на 25% шахт.

За словами Юлії Тимошенко, капіталовкладення в сферу утилізації метану окуповуватимуться за рахунок майбутньої генерації електроенергії. Прем’єр-міністра повідомила, що початок цих робіт дозволяє отримати за Кіотським протоколом додаткові кошти від запровадження спільних проектів щодо скорочення викидів вуглецю в атмосферу і продажу квот. „Цей напрямок є надзвичайно перспективним для України”, — наголосила Глава Уряду.

Юлія Тимошенко нагадала про те, що минулого тижня провела переговори з низкою японських компаній, дві з яких вже надали свої пропозиції щодо інвестування програм з впровадження технологій утилізації газу метану. „Вони готові разом з українськими вченими, шахтарями, Міністерством вугільної промисловості, економіки побудувати комплексний план утилізації шахтного газу метану і направлення його як диверсифікаційого джерела для забезпечення енергобалансу країни”, — підкреслила Глава Уряду.  

 

Читайте также по теме