ГолосUA
14:29 29/09/2009

Інвестори вже не прийдуть на «цей цирк приватизації» — компанія «Нортіма»

Компанія «Нортіма», яка виграла сьогодні конкурс з купівлі 95,5% акцій Одеського припортового заводу, збирається оскаржити в суді визнання недійсним проведення цього конкурсу.

Про це повідомив голова правління ПриватБанку, представник компанії «Нортіма» Тимур Новіков, передав кореспондент ГолосUA.

«Ми подамо до суду на Кабінет міністрів та Фонд державного майна з вимогою зобов’язати ФДМУ визнати «Нортіма» переможцем і підписати договір, а також відшкодувати матеріальні збитки», — наголосив він.

Голова правління ПБ підкреслив, що сьогодні Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко займається «маніпуляцією громадської думки. Хочу нагадати, що 21 вересня до 18.00 учасники повинні були здати свої пакетні документи з оплатою депозиту, і до цього числа Тимошенко вже знала, що учасників буде троє. І тільки сьогодні вона починає говорити, що конкуренція на конкурсі була відсутня, і що троє учасників — це замало для такого конкурсу».

Т. Новіков зазначив, що «Нортіма» вимагатиме публічного вибачення від глави уряду за звинувачення у змові учасників конкурсу приватизації ОПЗ. «Жодної змови не було, і, якщо Прем’єр-міністр не вибачиться, то нехай надасть докази такої змови», — зауважив він.

Відповідаючи на запитання журналіста ГолосUA щодо об’єктивної причини визнання продажу ОПЗ недійсним, Тимур Новіков зазначив, що поки що неготовий надати чітку відповідь.

«Я не хочу передбачати, тому що я насправді не знаю справжню причину. Можливо, у Фонду держмайна був намір віддати ОПЗ іншому учаснику», — припустив представник компанії «Нортіма».

На його думку, у майбутньому Кабінет міністрів і ФДМУ не проведуть жодних значних конкурсів з приватизації об’єктів державної власності. «Вони просто на це не здатні, а інвестори більше не прийдуть на подібні вистави цирку «Шапіто», — резюмував Новіков.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме