ГолосUA
14:30 02/04/2010

Існує декілька варіантів продовження співпраці з МВФ — експерт

Співпраця України з Міжнародним валютним фондом найближчим часом буде продовжена, й існує декілька її варіантів.

Це спрогнозував виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко сьогодні на прес-конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Й за оцінками інвесторів, і відчуттями кредиторів, ситуація знаходиться під контролем, і особливих сумнівів, що співпраця з МВФ буде продовжена, наразі немає”, — сказав він.

Фахівець також інформував про два можливі варіанти продовження співробітництва.

“Перший варіант — у рамках тієї програми stand by, що ініційована наприкінці 2008 року. Продовження фінансування по цій програмі, але з переглядом деяких параметрів, що очевидно повинно відбутися. Наступна можлива опція — початок нової програми stand by, це більш складно, бо потребує підписання нового Меморандуму”, — повідомив Олег Устенко.

Разом із тим, керівник Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський пояснив, що за будь-якого варіанту співпраці головні вимоги МВФ до України залишаться незмінними.

Нагадаємо, що з 2008 року Україна отримала від Міжнародного валютного фонду 10,6 млдрд. доларів у рамках програми stand by. Загалом угода розрахована на 16,5 млрд. доларів, котрі Україна повинна повернути протягом 15 років, під 4% річних. 

І. Носальська

 

 

Читайте также по теме