ГолосUA
16:00 03/09/2010

Існуючу систему оподаткування підприємців необхідно залишити, — Королевська

Необхідно зберегти чинний порядок дотування виробників молока і м’яса, а також існуючу систему оподаткування підприємців.

Про це сказала голова Комітету Верховної Ради України з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська на брифінгу.

“Я сподіваюся, що будуть почуті підприємці, тому що крім дотацій, які планується змінити в молочної та м’ясної промисловості, ми очікуємо побачити багато інших новацій у цьому Податковому кодексі. Новий Податковий кодекс має пройти повну процедуру. Ні в якому випадку він не повинен бути прийнятий методом облоги: мовляв, швиденько приймемо закон у першому читанні, а потім на його основі швидко сформуємо бюджет” — наголосила вона.

За словами народного депутата, такий бюджет буде дуже нелегко наповнити. “Так, ми маємо одне з найгірших податкових законодавств, але нам потрібно розібратися хоча б у цій системі. А взяти все переламати, і на цій основі ще і сформувати новий Бюджет … це все одно, що сікти підприємців батогами”, — наголосила Наталія Королевська

Водночас політик наголосила, що депутати зараз отримують велику кількість негативних відгуків від підприємців. /> “Люди виступають за те, щоб модернізувати існуючу систему оподаткування для детінізації бізнесу, але на основі діалогу. Замість цього створили ширму, обговорюючи Податковий кодекс із підприємцями, не маючи остаточного варіанту”, — сказала вона.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме