ГолосUA
05:03 26/05/2010

Італійська Eni досі не підтвердила участі у будівництві Південного потоку

Італійська енергетична компанія Eni досі не підтвердила участі у будівництві спільного з Росією газопроводу Південний потік.

Про це голова правління альянсу «Нова енергія України» Валерій Боровик заявив на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Хоча всі в Росії говорять, що будівництво невдовзі почнеться, компанія ЕNI, один з головних акціонерів Південного потоку, ще не підтвердила свої фінансові зобов’язання, свою участь у проекті. І там дуже важкі перемовини йдуть. Це я вам кажу майже з перших вуст, оскільки кілька місяців тому був в Арабських Еміратах на конференції», — наголосив фахівець.

Нагадаємо, італійська енергетична компанія Eni заявлена власником 50% будівництва трансчорноморського газопроводу «Південний потік», ініційованого російським «Газпромом».

Довідка ГолосUA. Південний потік — російсько-італійський проект системи газопроводів, що має пройти дном Чорного моря в обхід України та Туреччини. Передбачається, що морська ділянка газопроводу пройде по дну Чорного моря від компресорної станції "Берегова" на російському узбережжі до узбережжя Болгарії. Загальна довжина чорноморської ділянки складе близько 900 км, а максимальна глибина більше 2 км. Пропускна здатність нового газопроводу повинна скласти 47-63 млрд. м³ у рік. Загальний кошторис проекту оцінюється у 25 мільярдів доларів.

А.Береза />  

Читайте также по теме