Леся Дубенко
19:08 03/02/2011

Італійські ЗМІ: Захід говорить про демократію, а сам підтримує авторитаризм

Захід говорить про демократію, а сам підтримує авторитаризм.

Про це пише видання

color="#0000ff">Corriere della Sera

«Свобода, громадянські та політичні права являються всезагальними цінностями, до яких прагнуть всі без виключення народи і яскравий приклад тому події у Єгипті”, — зазначає видання.

Газета стверджує, що більшість західних дипломатів, політиків, експертів, журналістів і т.д. не знають арабської, через що вони змушені спілкуватися переважно із представниками “істеблішменту” і часто переконуються, що демократія та правова держава може існувати лише на Заході. Таки підхід представляє собою достатньо небезпечну форму патерналізму та расизму.

„Незважаючи на те, що Захід постійно говорить про демократію як найбільшу цінність всіх часів та народів, він завжди підтримував корумпованих та кривавих диктаторів, від Аміни Дади до Бокаси, спочатку в антикомуністичному ключі, а згодом в антитерористичному та антикаідистському ключі. Сьогодні більшість західних держав проводять так звану „реальну політику” і як тільки якась держава натякне на те, що вона прихильниця вільного ринку її одразу ж починають сприймати, як свого друга та партнера. Така недалека політика вбиває демократію”, — наголошується у публікації.

Видання також дорікає Європі та, зокрема, Італії, що вони зачиняють двері перед Туреччиною, не звертають увагу на південне узбережжя Середземного моря і відмовляються від будь-якої ініціативи на Близькому Сході.

„Замість справжніх дій, Італія намагається співпрацювати із Путіним та Каддафі”, — відмічає газета.

За матеріалами:

color="#0000ff">Corriere della Sera

Читайте также по теме