ГолосUA
07:57 19/11/2008

Італія обмежить в’їзд мігрантів

Міністр у справах праці і добробуту Італії Мауріціо Сакконі оголосив про введення обмежень на в’їзд іммігрантів, які приїздять до країни для працевлаштування, особливо будівельних і промислових робочих.

Винятками з правил стануть хатні робітниці та доглядальниці, проте і на їхній в’їзд до країни буде введено ліміт. Перевагу надаватимуть тим, хто матиме контракт на роботу з догляду за людьми з обмеженими можливостями або за людьми літнього віку, повідомило ИТАР-ТАСС.

Обмежать також в’їзд так званих «сезонних» робітників, наприклад, для збирання врожаю, або за тимчасовими контрактами для роботи у сфері туризму.

Мауріціо Сакконі зазначив, що обмеження притоку робочої сили з-за кордону необхідне для того, щоб уникнути безробіття в Італії, оскільки іноземці є «конкурентами» в боротьбі за робочі місця не тільки для італійців, але і для іммігрантів, які давно влаштувалися в Італії.

Нагадаємо, Правоцентристська коаліція на чолі з Сильвіо Берлусконі здобула перемогу на дострокових виборах у квітні цього року багато в чому завдяки обіцянці покласти край неконтрольованої імміграції.

 

Читайте также по теме