ГолосUA
11:54 01/10/2008

Іван Малкович вважає законопроект ВР стосовно російської мови «троянським конем»

Директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА», поет Іван Малкович вважає прийнятий у першому читанні парламенту законопроект, який зобов’язує кожного державного службовця знати російську мову, «троянським конем».

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, обговорюючи проблеми та перспективи української мови.

За його словами, такий закон автоматично може знищити все, що було зроблене для розвитку української мови за часів незалежності. «Це найгірше з того, що зробила ВР останнім часом. Сподіваюсь, що у другому читанні законопроект не пройде» — зазначив він.

Видавець також критично висловився щодо можливості надання російській мові статусу другої державної. «Всім зрозуміло, що це стане фактичним дозволом зовсім не вивчати першої» — зазначив він.

Водночас Малкович зауважив, що примусове насадження української мови не дасть гарних наслідків. Він вважає, що її потрібно впроваджувати через якісні переклади та талановитих письменників. «Якщо Україна та все українське, включаючи політику, римуватимуться з якістю, то питання дискримінації української мови на її Батківщині вирішиться самостійно» — додав він.

Читайте также по теме