ГолосUA
18:12 31/03/2010

Івано-Франківські таксисти подали до суду за зволікання влади з ремонтом доріг

Івано-Франківські таксисти подали до суду за зволікання влади з ремонтом вулиці ім. Марійки Підгірянки. />  

Про це заявив голова Івано-Франківської обласної асоціації приватних таксистів Роман Харук на засіданні прес-центру «Вектор».

«Ми написали меру листа про те, що потрібний ремонт вулиці Марійки Підгірянки в Івано-Франківську. На нього ми отримали відповідь, що ця вулиця є в переліку тих, які будуть ремонтувати 2009 року, на що передбачені кошти в міському бюджеті. Сьогодні на дворі вже 2010 рік, а вулиця Марійки Підгірянки і досі залишається розбитою. Ніхто нічого не робив», — заявив він.  

За його словами, ця ситуація стала приводом для вирішення питання у судовому порядку. Харук повідомив, що вже відбулося перше засідання суду з цього питання, де було вирішено долучити до цієї справи представників ЖКГ та КП «ДРЕУ». На думку Харука, це вперше, коли відповідальність за конкретну розбиту вулицю будуть нести місцеві чиновники в суді.

Також Роман Харук повідомив, що червоний «Запорожець», який Івано-Франківські таксисти торік подарували меру «за дороги», нині перебуває на збереженні в асоціації.

«Ми хотіли цей «Запорожець» продати на аукціоні, але тепер маємо намір зробити його «перехідним «Запорожцем», — додав Роман Харук.

Підняття вартості проїзду на таксі в Івано-Франківську, Роман Харук прокоментував, як економічно доцільний крок.

«Ціна за проїзд залежить від стану доріг. У такий спосіб водії компенсують свої витрати за зношеність автомобіля і часті ремонти, які потребують великих витрат»,- зазначив Харук і додав, що за півроку сам поміняв щеплення для свого авто вже двічі.

За словами Харука, в Івано-Франківську мінімальна вартість поїздки на таксі коштує 12 грн з розрахунку 2 грн 40 коп за км, тоді як у Тернополі мінімальна вартість поїздки становить 15 грн.

 За матеріалами: ZAXID.NET

Читайте также по теме