ГолосUA
17:09 12/03/2009

Івано-Франківські таксисти пропонують одну з найгірших вулиць назвати іменем діючого мера

Асоціація приватних таксистів у своєрідний спосіб вирішила привернути увагу до проблеми поганих доріг в Івано-Франківську – у формі флеш-мобу провели «урочисте відкриття» проспекту діючого міського голови Віктора Анушкевичуса. />  

Про це повідомило радіо «Свобода».
 

Ями, болото, один пішохідний перехід, якого і не видно, відсутність тротуарів – таких вулиць в Івано-Франківську чимало. Про це перевізники надіслали звернення до міського голови у лютому, та змін нема.
«Ми звернулися до міського голови і назвали ряд вулиць – Макухи, Хоткевича, Хмельницького, Промислова, район Княгинин, які в страшному стані. По всьому місту в нас дуже непристойні дороги. Конвенція ООН про дорожній рух передбачає, що дороги мають бути безпечними, цілісними, гарантованими для нас», – зауважив Роман Харук.

Проте з докорами водіїв влада не погоджується. В минулому році на ремонти доріг було виділено 2,5 млн. грн. Капітальні ремонти вулиць не доведені до кінця.

«У нас майже 200 км доріг. І для того, щоб зробити кардинальну революцію в цьому напрямку, потрібно не менше 50-70 млн. євро. В нашому бюджеті один транспортний збір – 8 млн. грн. В бюджеті розвитку ми заклали 2 млн. грн. – це капітальний ремонт, 3 млн. – ремонт міжбудинкових проїздів і дворів», – пояснив мер міста Віктор Анушкевичус.

Натомість перевізники здаватися не збираються.
«Для інших вулиць підберемо імена інших посадовців», — сказав керівник Асоціації приватних таксистів.

 

Читайте также по теме