ГолосUA
15:03 10/09/2009

Із 160 шахт Мінвуглепрому лише 30 відповідають нормам безпеки

Із 160 вугільних підприємств, підлеглих Міністерству вугільної промисловості України, тільки 30 відповідають нормативним вимогам промислової безпеки.

Про це повідомив заступник голови Держгірпромнагляду України Олег Румежак на прес-конференції в Донецьку в рамках семінару, присвяченого проблемам безпеки на вугільних підприємствах.

Він відзначив, що за останні 10 років загальний травматизм виріс майже в 3 рази, смертельний — в 2 рази. За 8 місяців поточного року на шахтах України загинули 112 шахтарів.

Один з компонентів загальної програми промислової безпеки вугільної галузі включає вдосконалення безпеки праці. В рамках цього пункту фахівці проведуть аналіз поточної ситуації з безпеки, вироблять рекомендації з вдосконалення системи управління безпекою, розроблять і реалізують пілотні проекти. Дана програма фінансується Європейським Союзом.

«За цим проектом Європейський Союз виділив EUR8,9 млн. Це не на безпеку, це на вдосконалення технології, на питання з дегазування газу метану», — підкреслив Румежак.

За його словами, з початку 2009 року інспектори Держгірпромнагляду виявили близько 360 порушень з безпеки на вугільних підприємствах.

За матеріалами: «Інтерфакс-Україна»

 

Читайте также по теме