ГолосUA
17:18 19/04/2010

Із 6,5 мільйонів актів на землю, за які заплатив уряд Тимошенко, реально було видано лише 500 тисяч (додано ЗВУК)

Держкомзем за 8 місяців дії Постанови КМУ №844 видав лише 500 тисяч безкоштовних актів на землю, хоча кошти були виділені на 6,5 мільйонів актів.

Про це заявив повідомив всеукраїнської профспілки працівників галузі земельних відносин Дмитро Філіпчук на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Було задекларовано видачу близько 500 мільйонів гривень на те, щоб видати людям ці безкоштовні акти на землю, однак в черговий раз це виявився обман для людей. Обіцяли видати 6,5 мільйонів актів, сказали, що видали мільйон, але насправді зараз іде перевірка КРУ і в рамках перевірки КРУ вже вияснено, що актів було видано всього 500 тисяч. Куди кошти було витрачено?», — відзначив Дмитро Філіпчук.

За його словами, загублені в ДКЗ кошти (було отримано 400 мільйонів гривень, з яких 300 мільйонів у вигляді попередньої оплати) є порушенням при виконанні Постанови КМУ №844, щодо безкоштовної видачі 6,5 мільйонів актів на землю.

Окрім цього до роботи по видачі актів, під загрозу позбавлення ліцензії, були залучені на безкоштовне виконання технічних робіт приватні землевпорядні підприємства.

Також, як зазначив Дмитро Філіпчук, не було прослідковано за якістю виконаних робіт, тож не рідкими були факти накладання однієї земельної ділянки на іншу в межах 50-70 см.

ЗВУК

К.Коваленко

 

Читайте также по теме