ГолосUA
16:14 18/03/2009

Ізраїль дозволив екстрадицію в Україну

Верховний суд Ізраїлю безпрецедентним рішенням дозволив екстрадувати на вимогу України ізраїльського громадянина Олександра Перцова. />  

Колишнього чемпіона України та Європи з тхеквондо Перцова в Україні підозрюють у вбивстві працівника дніпропетровської міліції 12 років тому.
 

Як передає Бі-бі-сі, екстрадиції Олександра Перцова влада України домагалися понад сім років на підставі свідчень свідків, яким Перцов ніби-то зізнався у тому, що скоїв вбивство дніпропетровського міліціонера.
 

Справа викликала резонанс серед російськомовної громади Ізраїлю. Проти його екстрадиції в Україну виступила й депутат Кнесету Марина Солодкіна.
 

Адвокати підозрюваного наполягали на тому, що на свідків здійснювався моральний і фізичний тиск з боку українських правоохоронців.
 

Крім того, як зазначає адвокат Давид Халеві, захист наполягав, що у разі екстрадиції до України Олександрові Перцову загрожує смертельна небезпека, зважаючи на стан української судової та пенітенціарної систем.
 

«Більшість звітів, у тому числі Ради Європи і Держдепартаменту США, вказують на корумпованість українського судочинства і брутальність роботи правоохоронних органів», — каже правник.
 

Проте Верховний Суд Ізраїлю постановив, що наданих українською стороною доказів достатньо, щоб дозволити екстрадицію. Разом з тим суд обумовив видачу ізраїльського громадянина гарантуванням українською владою якнайшвидшого розгляду справи.

 

Читайте также по теме