ГолосUA
18:03 06/01/2009

Iзраїль обстріляв школу в Ґазі

Внаслідок обстрілу школи під проводом ООН у місті Джабалія на півночі сектора Ґаза вбито принаймні 40 палестинців, — повідомило Бі-Бі-Сі.

За даними ООН, цей будинок було надано цивільним як прихисток від ізраїльських бомбардувань.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Егуд Ольмерт заявив, що напади триватимуть, поки не буде знищено боєздатність палестинського ракетного арсеналу. Іншою метою він назвав покласти край контрабанді зброї в Ґазу.

Ізраїльський наземний наступ у смузі Ґаза нині триває вже четвертий день. По усій смузі чутно вибухи та автоматні черги.

Ізраїльські танки оточують місто Хан Юніс, тривають бої у місті Ґаза. Водночас, ракети з Ґази і далі влучають в ізраїльські цілі.

Лікарі повідомляють, що війна вже має наслідки для психічного здоров’я палестинців, і в першу чергу дітей. За словами директора програми психічного здоров’я в місті Ґаза Ілія Саррадж, серед дітей вже сьогодні багато проблем.

"Вони перелякані, у них нічний енурез, безсоння, брак апетиту, вони стають агресивними одне до одного. Всі в країні перелякані, всі відчувають себе мішенню, вразливою мішенню, безпорадними і беззахисними".

З палестинських джерел стало відомо, що від початку війни загинуло 560 палестинців.

На півдні повідомляють про ізраїльські авіарейди на головний перепускний пункт між смугою Газа та Єгиптом.

До лікарень сектору Ґаза надходять сотні поранених, у той час як ізраїльське військо продовжує військові операції вже 11-й день.

Понад 4000 піхотинців за підтримки ізраїльських танків ведуть операції, як вони твердять, проти бойовиків Хамасу.

   

 

Читайте также по теме