ГолосUA
13:45 24/11/2010

Ізраїль продовжує переговори з США щодо мораторію на забудову Західного берегу Йордану

 

Керівництво Ізраїлю продовжує переговори з США щодо мораторію на забудову західного берегу річки Йордан.

 

Про це повідомив Президент Ізраїлю Шимон Перес на прес-конференції після закінчення зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Важко знаходити формулювання, оскільки формально чи не формально потрібно знати ті, які дозволять, якщо не дійти згоди, то хоча б усунути усі заперечення всіх трьох країн: США, Ізраїлю та Палестини, для того, щоб двоє останніх якомога швидше поновили прямі перемовини”, — зазначив він.

 

При цьому він не зміг сказати, як багато часу потрібно для поновлення прямих переговорів між Ізраїлем та Палестиною. “Якийсь час на ці піде, але я сподіваюсь і розраховую, що ці прямі перемовини швидко поновляться. Нині ведуться перемовини між Ізраїлем та США про умови мораторію. Він необхідний для того, щоб перейти до прямих переговорів. Я думаю, усі сторони в цьому зацікавлені”, — сказав Ш. Перес.

 

Нагадаємо, що прямі переговори між лідерами Ізраїлю та Палестини, які відновилися у вересні цього року, були зупинені через наміри керівництва Ізраїлю здійснити забудову Східної частини Єрусалиму.

 

В першій половині листопада 2010 року Ізраїль оголосив про наміри збудувати 1300 одиниць житла на спірних з Палестиною територіях Східної частини Єрусалиму. Така ініціатива була піддана критиці світовою спільнотою, а США запропонувало Ізраїлю встановити мораторій на проведення забудови.

 

А. Береза

Читайте также по теме