ГолосUA
08:20 10/05/2010

Ізраїльські ЗМІ: у Києві жорстоко вбили єврея

Минулого тижня в Києві жорстоко вбили колишнього учня Любавицької єшиви 25-річного єврея Ар’є Лейб-Місінзова.

Про це повідомили ряд ізраїльських ЗМІ у неділю, 9 травня.

Про трагічну подію редакції chabad.info повідомив рабин Яків Зільберман. За його словами, у п’ятницю його викликали правоохоронці для упізнання тіла свого колишнього учня. У міліції йому повідомили, що Ар’є Лейба викрали неонацисти в день народження Гітлера (20 квітня), його утримували в полоні, після чого вбили.

За повідомленням chabad.info, тіло Ар’є-Лейба було розчленоване. У повідомленні наголошується, що українська міліція поки що відмовляється видати загиблого його родичам для поховання.

NEWSru.co.il, посилаючись на власні джерела, пише, що ватажка банди неонацистів, які вбили Ар’є-Лейба, затримали і нині допитують. Головний рабин України Моше Реувен Асман, який перебував в Ізраїлі, через подію був змушений скоротити свій візит і повернутися до Києва.

Про цей прикрий інцидент вранці, 9 травня повідомила також ізраїльська державна радіостанція Коль Ісраель.

Рабин Яаков Нахімовський вважає, що Ар’є Лейба було викрадено на одній з найнебезпечніших околиць української столиці (за непідтвердженими даними — в Голосіївському районі).

Прес-секретар Служби безпеки України Марина Остапенко не змогла прокоментувати дані ізраїльської преси, оскільки наразі не має в своєму розпорядженні інформації про даний злочин і хід розслідування.

Радіостанція Решет Бет передає, що київська міліція розглядає дві версії: вбивство на підставі національної ненависті і вбивство через конфлікт з представниками кримінальних структур.

Нагадаємо, в січні цього року уряд Ізраїлю оприлюднив звіт, в якому йдеться, що протягом 2009 року в Україні спостерігалося "загрозливе зростання" антисемітських настроїв.

За матеріалами: NEWSru.ua, Корреспондент

 

Читайте также по теме