ГолосUA
09:56 11/01/2009

Ізраїльтяни почали нові «чистки»

Ізраїльські військові втрутились у неділю у мовлення палестинського радіо й оголосили жителям сектора Газа про розширення наземної операції проти бойовиків, повідомляють «РИА Новости». />  

Жертвами бойових дій у секторі Газа за два тижні стало більше 850 палестинців, половину з яких складають діти, жінки і люди похилого віку. Ізраїльське керівництво відкинуло резолюцію 1860 Ради Безпеки ООН із закликом про негайне припинення вогню і вирішило продовжити операцію.  
 

Очевидці кажуть, що ізраїльські танки і піхота, які до цього часу діяли на околицях міста Гази, вперше пішли у південно-західну частину 700-тисячної столиці анклава, зачищаючи житлові квартали і швидко просуваються у сторону центру.
 

«Всім, всім, всім. Для вашої безпеки. Ізраїльська армія розширює свої дії проти терористів із ХАМАС та їхнього керівництва і просить вас залишити місця активності армії. Чекайте нових повідомлень по радіо», — говориться у повідомленні, переданому радіостанцією «Аль-Кудс».
 

Аля Хамад, мешканець південно-західного району Гази Шейх Іджелін, провів вісім годин — всю ніч — в одній кімнаті з трьома десятками своїх родичів, чекаючи закінчення ізраїльської «зачистки».
 

«Вони прийшли з півдня — з боку колишнього єврейського поселення Нецарім. Танки, піхота і величезні бульдозери йшли напролом, зносили стіни, будинки і постійно стріляли. Ми бачили, як горять верхні поверхи нашого будинку, сусідні будівлі, але не могли нічого вдіяти», — розповідає співбесідник агентства.  
 

«Тридцять дві людини, серед нас вісім дітей, вісім годин лежали на підлозі, кричали і молили Аллаха врятувати від смерті. Від солдатів нас відділяла стіна, вони кидали шумові гранати для залякування людей, зайшли у сусідній будинок і почали стріляти», — продовжував Хамад.  
 

У сусідньому будинку, за його словами, загинула одна людина і була поранена вагітна жінка, «швидка допомога» до них дісталась тільки після того, як ізраїльтяни пішли.

 

Читайте также по теме